Veje til viden om talentudvikling

Det er naturligt at søge mere viden om talentudvikling, hvis du oplever at dit barn lykkes med tennis og ønsker at satse mere målrettet på sporten.

Viden om talentudvikling indenfor idræt generelt

Her følger nogle anbefalinger til vigtig og spændende litteratur indenfor talentudvikling, som diskuterer fænomenet talent fra flere vinkler. Læs bøger af folk, der har beskæftiget sig med talentudvikling.

Gode litterære bud herpå er Rasmus Ankersen som har specialiseret sig i talentstudier og fællesnævnere for talentudvikling samt Kristoffer Henriksen, der i sin phd afhandling har undersøgt træningsmiljøets betydning for talentudvikling.

  • Rasmus Ankersen: Opdragelsen af en vinder
  • Rasmus Ankersen: Guldminerne
  • Kristoffer Henriksen: Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse

I de omtalte værker er der talrige henvisninger til yderligere forskning og undersøgelser indenfor området.

På dansk grund kan man også orientere sig om talentudvikling på nettet: Lisekissmeyer.dk samt Talent.dk drøfte talentbegrebet fra flere vinkler og kæder det sammen med henholdsvis trivsel, glæde. Desuden kobles begrebet på den øvrige samfundsdebat – hvilket kan være yderst horisontudvidende. 🙂

Viden om tennis er vigtigTennislitteratur

På nettet finder du mange artikler om talentudvikling, talentudvælgelse etc. indenfor tennis. Denne tankevækkende artikel om talentudvikling drøfter dels hvad en mester er, hvordan man kan skelne ml. talenttyper, men i høj grad også ml. de begrænsninger, der bør ligge til grund for talenter, samt kravene til at nå ”top 100”. Artiklen er på engelsk.

Links om talentudvikling i Dansk tennis

Du finder alt officielt materiale om talentudvikling i dansk tennis på Dansk Tennisforbunds website under sektionen ELITE OG TALENT.

Det er især vigtigt at gøre opmærksom på forbundets publikation fra 2009 Talentudvikling i tennis for kommende top 100-spillere som giver et indblik i påkrævede træningsmængder, vægtning af forskellige turneringsmæssige forhold, samt antal turneringer det anbefales at spille, samt overordnede kriterier for træning af de forskellige aldersgrupper.

Et decideret Aldersrelateret træningskoncept er under udarbejdelse, hvilket man ligeledes kan læse om under elite og talentsektionen.

Supertalentet

Om vilkår for talentudvikling i dansk tennis

Du kan læse om den model man i øjeblikket arbejder med inden for dansk tennis på tennisforbundets website – den såkaldte “røde tråd”

Der er ingen tvivl om at der arbejdes ihærdigt på at skabe ideelle vilkår indenfor tennis over hele landet. Det er en proces som aldrig stopper og det bør vokse i fællesskab. Der er tale om et samlet ansvar i et land hvor talentmassen er markant mindre end i mange af verdens andre hjørner 🙂

Tennisakademi

Tennisakademier

Mange unge spillere drømmer om at få en ordentlig tennismæssig saltvandsindsprøjtning, ved at rejse uden for landet og opholde sig på sportscolleges og tennisakademier. Et af de mest berygtede af slagsen er Nick Bolletieris Academy i USA., som man får et godt udøverperspektiv på, ved at læse Andre Agassis bog Open.  

Andre tennisakademier du kan inddrage i din vurdering eller afsøgning efter yderligere tennisudvikling:

Hvert akademi har sine traditioner og optagelseskriterier, samt tilhørende spillerudviklingsfilosofier. Søg selv efter flere på nettet eller snak med eksperter indenfor tennisforbundet om, hvad de anbefaler.

Tennis og uddannelse i balanceret kombination – og tilmed i Danmark

I dansk kontekst er det værd at oplyse om at man kan komme på en Team Danmark ungdomsuddannelse, hvis ellers man lever op til optagelseskriterierne. Det kan man ligeledes læse mere om under elite- og talentsektionen på tennisforbundets website.

Rundt omkring i landet findes der nu også sportscolleges, hvor man kan kombinere skole med en eliteidræts tilværelse. 🙂

Se et eksempel på, hvordan du kan kombinere bl.a. tennis og uddannelse på Randers ElitesportsCollege

Mulighederne er mange, og det er faldgruberne sikker også. Rådfør dig med folk indenfor tennis, du har tillid til og tag gerne flere aktører med på råd i særligt vigtige sager.

Held og lykke med talentudviklingen 🙂

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s